En tandbro kan erstatte manglende tænder

Hvis du har mistet en eller flere tænder, er det forståeligt at du ønsker dit tandtab erstattet med nye tænder. Såfremt du har funktionsdygtige tænder foran og bagved den eller de mistede tænder, er det en mulighed at indsætte en bro som erstatning.

Se mere her: https://tpfrb.dk/behandlinger/tandbro/

Hvad er en tandbro?

En bro består af to funktionsdygtige tænder, der fungerer som bropiller, hvor der så loddes en erstatningstand fast til disse bropiller. Både tandkronerne og den svævende tand er udformet, så de ligner helt naturlige tænder. Dette giver stor glæde for dig, der skal modtage broen.

En bro er cementeret fast på naturlig tandsubstans, og den vil derfor hurtigt føles som en af dine egen tænder. Hvis du ikke har naturlige tænder, som broen kan cementeres fast på, er det nødvendigt at indføre nogle implantater, der kan fungere som bropiller. Det er en dentaltekniker, der specieludvikler en bro, så den passer til dine nuværende tænder. Den udføres i et materiale, der er utrolig modstandsdygtigt, hvilket kræves for at broen kan holde. En bro er ofte udarbejdet i ren metal, ren keramik eller en kombination af disse to elementer.

Hvornår vil tandlægen anbefale en bro?

Hvis du skal have lavet en bro, er det nødvendigt, at du har minimum to nabotænder, hvor broen kan sættes fast på. Dette betyder fx at din allerbagerste tand aldrig kan erstattes af en bro. Her vil tandlægen i stedet vælge at indsætte et implantat, der kan erstatte den manglende tand. En anden situation, hvor tandlægen er tilbøjelig til at vælge et implantat frem for en bro er, hvis dine nabotænder er helt intakte.

Hvis nabotænderne i stedet er delvis destruerede eller har mange fyldninger, er de gode kandidater til at blive omdannet til bropiller, så du får tre nye flotte tænder. Når der sættes en bro på nabotænderne bliver disse udsat for en omsluttende kronerestaurering, hvilket kan være gavnligt, hvis de har mange fyldninger eller delvist mangler. Hvis du ikke har nok kæbeknogle til at indføre implantater vil en tandlæge sandsynligvis anbefale en bro, selvom du har intakte nabotænder.

En bro er en dyr løsning

En bro er ikke en hurtig proces. Behandlingen består af mange delprocesser og involverer adskillige mennesker, der skal være med til at specialfremstille en bro til dig. Det faktum at du som patient kun ser en lille del af arbejder, der er med en bro, gør det forståeligt at mange undrer sig over den meget dyre pris. Men for at få en bro implementeret kræver det først ca. 2 timers besøg hos tandlægen. Herefter er der to ugers arbejde for tandteknikerne og afsluttende igen lidt under en times behandling hos tandlægen, hvor du får sat broen fast.

Det er især hos tandteknikeren, at årsagen til broens høje pris skal findes. Tandteknikeren skal først omforme aftrykkene fra tandlægen til gipsmodeller. Herefter skal der med en fin lille kniv finjusteres i modellen, så broens afgrænsning tydeliggøres kraftigt.

At udarbejde en bro er et finarbejde, der kræver mange års erfaringer, og som alle ved koster specialister mere, fordi man betaler for kvaliteten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *