Hvad er godt at vide om VVS og at finde VVS-hjælp

Man kan meget nemt komme ud for, at man står hjemme i sit køkken og pludselig har en vask, der ikke virker, et rør der er stoppet eller andre situationer, hvor man må søge professionel hjælp. Her kan det være en god ide at ringe efter en VVS’er. Men det kan være svært at gøre, hvis man ikke har nogen ide om, hvor man kan finde den slags hjælp og endnu sværere, hvis man ikke ved, om det overhovedet er hjælp fra en VVS’er, man har brug for.

VVS arbejde

Hvad er og indebærer VVS?

VVS er en forkortelse for varme, ventilation og sanitetsteknik. Her dækker begrebet varme som regel opvarmning af ens bolig, hvor ventilation dækker udluftningen i boligen. Sanitet er i denne sammenhæng et begreb, der dækker hygiejneområdet. VVS har førhen stået for vand, varme og sanitetsteknik, som jo heller ikke er langt fra det nuværende, selvom ventilation nok er en mere præcis angivelse end bare varme.
Når man snakker om VVS inden for bygningsingeniør-branchen, dækker begrebet ”en VVS’er” en bygningsingeniør, der beskæftiger sig med vand, varme, afløb og ventilation i forskellige sammenhænge.
Når man snakker om VVS inden for uddannelse, har man mulighed for at tage en håndværksuddannelse. Det er en erhvervsfaglig uddannelse, som man har mulighed for at tage på tekniske skoler rundt omkring i Danmark. Uddannelsen varer godt 3 og måske 4 år, lidt afhængig af ens skoleforløb og praktiskforløb. Som regel vil man som elev vælge et speciale i løbet af sit skoleforløb, men gør man ikke, er ens betegnelse bare ”en VVS’er”, hvor dem, der vælger speciale måske efterfølgende kan kalde sig ”blikkenslager”, ”energispecialist” eller andre lignende titler.

Er man ude og købe ind og ser et skilt med VVS, dækker dette over et sortiment, der går under VVS-afdelingen. Det kan f.eks. være rør, batterier osv. Det vil som oftest være i butikker, der har et byggemarked tilknyttet eller i større, rene byggemarkeder.

Hvor finder jeg hjælp til VVS?

Er du bosat i Billund og Vejen, er der gode muligheder for at få hjælp til VVS.
Men ligegyldig hvor henne du er bosat, kan man altid finde telefonbogen eller sin computer frem og søge efter VVS-hjælp i sit nærområde. Det kan dog være en god ide at prøve at lokalisere det pågældende problem, man har, hvis man er i stand til det. Det vil nemlig gøre hele søgningsprocessen med at finde en VVS’er nemlig. Som skrevet i ovenstående afsnit findes der nemlig mange forskellige slags VVS’ere, som ikke nødvendigvis bare kalder sig selv for en VVS’er. Og uddannelsen til at fiske problemer med VVS bliver som andre uddannelser hele tiden videreudviklet. Det er selvfølgelig en god ide at uddannelsen bliver opdateret og følger med tiden, men det betyder også, at det kan være svært at finde ud af for den almindelige befolkning. Det er de færreste, som ofte har brug for VVS-hjælp, heldigvis, så det bedste, man kan gøre, er faktisk at gå på internettet og læse om, hvad det enkelte VVS-firma tilbyder på deres opdaterede hjemmeside.

Kilde: http://www.egkris.dk/

har flere nyhedshistorier du kan læse gratis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *