Hvad der er værd at vide om madrasser

Størstedelen af alle indbyggere i Danmark ejer en madras, idet de ejer en seng. En seng er et af de møbler, der er at finde i stort set alle husstande i Danmark. Sengen er det sted, vi sover i, og vi bruger derfor også omkring en tredjedel af vores døgn i sengen, hvilket altså svarer til 8 timer. Madrassen er nemlig det primære ved en seng, og er altså den centrale del af sengen. Selvom en madras er en madras, findes der altså forskellige former for madrasser. Der findes springmadrasser; en springmadras er en madras, der består af metalfjedre, der sidder inden i madrassen. Derudover findes der boksmadrasser, der er en anden variant med udspring fra springmadrassen. Boksmadrassen har en indbygget træramme, og så kan man stille madrassen på gulvet eller sætte ben på. Til sidst findes der de faste madrasser, som oftest blot er en firkant af skumgummi, der har stofbetræk på, dette er altså den mest simple form for madras.

Byg din egen seng med madrasser

madrasserDet er efterhånden blevet enormt populært at bygge sin egen seng. For selvfølgelig er det muligt blot at købe en helt almindelig seng, som man kan købe på nettet eller i fysiske butikker. Tit kan du købe en boksmadras, som du kan montere ben på, eller også kan du købe en fast madras eller springmadras, som du kan lægge i sengeskroget. Men som sagt er det efterhånden blevet en stor trend at bygge sin egen seng. Det er også blevet populært blot at købe en madras, som kan lægge på gulvet. Dette er en del af trenden med, at indretningen skal være meget rå og minimalistisk.

En af de helt store trends er, at bygge en seng ved hjælp af madrasser og europaller. Man kan derfor skaffe europaller, som man kan lægge på gulvet, dette danner altså bunden for sengen. Europallerne er med til at give sengen et enormt råt look. Man kan vælge at lægge europallerne som man har lyst til. Her kan man altså både skabe en enkelt seng, en halvanden mands seng eller en dobbeltseng. Man kan også stille pallerne op ad væggen, så man kan danne en sengeryg. Der er altså mange muligheder, hvis man gerne vil skabe sin egen seng af madrasser.

Køb forskellige former for madrasser

Der er flere ting, man skal tage højde for, når man skal ud og købe en ny madras. I første omgang skal man vælge, om man gerne vil have en boksmadras, en springmadras eller en fastmadras. Når man ønsker at købe en ny madras, kan man vælge, om man ønsker at finde den på nettet, eller om man hellere vil ud og kigge i en fysisk butik.

I første omgang skal du tænke på størrelsen, både i forhold til længden, hvor du skal tænke på, hvor høj du er. Derudover skal du tænke på bredden, og i nogle tilfælde kan du også tænke på højden. Derefter skal du tænke på, om du ønsker en blød madras eller en, der er mere fast.

har flere nyhedshistorier du kan læse gratis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *