Køb biavlsudstyr og kom i gang med biavl

I de seneste år bliver det mere og mere populært med biavl. Hvis man sidder med en lille landmand gemt i maven, er det en nem måde at have dyr på uden det store arbejde. Det er desuden en fantastisk spændende hobby, som man oven i købet får et lækkert produkt ud af. Alle kan i princippet komme i gang med biavl, det kræver sådan set bare at man investerer i det rigtige biavlsudstyr. Når man har udstyret på plads, er der dog et par ting, som man skal vide for at få succes med bierne. I denne artikel følger nogle gåde råd om hvordan man kommer i gang samt nogle gode råd til nybegynderen.

bi

Sådan kommer du i gang

Selvom man ikke lige skulle tro det, er det faktisk ikke særlig tidskrævende at have et par bistader. I gennemsnit skal man regne med at bruge en time om ugen på to bistader. Der er derfor en meget god hobby, som man får et lækkert produkt ud af. Man kan sagtens have et par stader stående i en helt almindelig have. Inden du går i gang, kan det være en god idé at kontakte din lokale biavlerforening. Her kan du søge råd og vejledning og tilmelde dig et begynderkursus. Som medlem af en biavlerforening har du desuden mulighed for at nyde godt af råd og erfaringer fra de andre medlemmer.

Et par råd til begynderen

Når du har afsluttet et kursus og bestemt dig for at du vil forsætte din nye hobby, skal du starte med at købe biavlsudstyr. Det er en fordel at købe alt udstyr fra starten, da dette sikre en bedst mulig start. Du skal have stader, en dragt, bier og andet småudstyr til at passe på bierne. Det kan være en forholdsvis stor investering, men når du først har fået alt udstyret er du klar til at komme i gang. Det er en fordel at købe bierne direkte fra en anden biavler. Hvis du gør dette, kan du sikre dig at bierne er rolige. Sørg for at vælge en biavler, som du har tillid til. Det kan f.eks. være en af avlerne fra den lokale biavlerforening, som du hat tillid til. Sørg for at tage ud og se bierne, inden du køber dem. Det er en stor investering, så du skulle gerne være tilfreds med dit køb.

Du kan sagtens have bier, selvom du bor i byen. Du skal være opmærksom på, at der skal være mad til bierne lige i nærheden. Det vil sige, at der skal være haver, parker eller marker med mange blomster i nærheden. Hvis der ikke er tilstrækkeligt med blomster i nærheden, vil bierne ikke have det godt i staderne. Hvis du ikke har steder i nærheden med mange blomster, kan du vælge at sætte dine stader op et andet sted end i din egen have. Her skal du dog sørge for at have tilladelse til dette af dem, som ejer den pågældende jord.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *