Fordele og ulemper ved elevationssenge

Der er kun fordele ved at vælge en madras, der giver den bedst mulige støtte til ryggen, når vi sover. Hver eneste nat ligger vi i mange timer i sengen og hvis ikke man har en god madras, kan det give gener og ondt i ryggen. Med en elevationsseng opnår man bedre støtte til ryggen, men hvad er egentlig fordelen og hvad er ulemperne ved at investere i en elevationsseng? Her får du en guide.

En elevationsseng er en seng, der kan hejses både i hoved- og sengegærde. Dermed kan man sidde op i sin seng, når man ønsker at læse, se TV eller arbejde på sin computer. Fodenden kan hæves, når man har trætte ben, eller tendens til vand i fødderne, for eksempel under en graviditet, eller om sommeren, når der er særligt varmt. Med en elevationsseng, kan man med andre ord opnå flere behagelige stillinger i sin seng.

Du kan se mere på elevationssenge.com

Forskellige behov betyder forskellige madrasser

Højde og vægt har indflydelse på, hvilken madras der støtter kroppen bedst. To mennesker der deler seng har sjældent helt de samme behov, da der kan være forskel på både vægt og højde, men også eventuelle skavanker. Har man dårlig ryg eller hofter vil det være en fordel med én type madras, frem for en anden. Men ens vægt samt foretrukne stilling at sove i har også indflydelse på hvilken type madras, som man vil finde sig bedst tilpas med.

Opdeler dobbeltsengen i to

Derfor fås elevationssenge til dobbeltsenge med to individuelle madrasser. På den måde kan man sammensætte een seng til to forskellige menneskers behov. De to madrasser kan have forskellige hårdheder, forskellige typer fjedre og så kan de samtidig hæves og sænkes individuelt af hinanden. Så én kan sidde op og læse eller se TV, imens den anden kan lægge sig til rette med en sænket madras eller fødderne lidt oppe. Ulempen kan dog være, at man sjældent kommer til at ligge helt ens med sin madras og det opdeler sengen.

Fjederzoner støtter og aflaster

Alle madrasser er inddelt i særlige zoner, med fokus på hvor der typisk vil være mest belastning. Ved skuldre og hofte er der ofte mere vægt og der vil være mest belastning på fjedrende, hvorfor de er særligt fleksible netop i disse zoner.
Hver madras kommer med sin egen fjernbetjening. Enten som trådløs eller med ledning. Det giver maksimal individuel frihed til at justere og indstille sin egen madras helt som man ønsker.

Med en elevationsseng får du opfyldt dine individuelle behov for en god nats søvn, med en madras der er tilpasset dig og med mulighed for at hæve og sænke alt efter behov. Det giver øget velvære og er mere skånsomt ved kroppen end en almindelig madras.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *