Er solvarme vejen frem?

solenergiDen verden vi i dag lever i, bliver der hele tiden snakket om klimaforandringer og vedvarende energi. Hvad er det egentligt for noget alt det der miljø halløj? Grunden til at vi i det seneste årti er blevet meget opmærksom på miljøet og klimaforandringer er at vi er begyndt at kunne se effekten af de mange års forurening vi mennesker har forsaget. Indlandsisen er begyndt at smelte, kæmpe store stykker af isbjerge ryger af, grundet stigende temperaturer, og det for havoverfladen til at stige. Vi er også, de fleste steder i verden, begyndt at opleve forandringer i vejret. I Danmark er det begyndt at regne meget mere og meget kraftigere end det nogensinde har gjort før hvor på den anden side af spektret er f.eks. Californien der har haft tørke de sidste 2 år. Vejret er begyndt at blive mere ekstremt, og det har vi kun os selv og vores medmennesker at takke for. Med alle vores moderne fabrikker, biller mm. Lukker vi alt for mange drivhusgasse ud i naturen, hvilket gør at den tilbagestråling fra solen der burde forsvinde bliver lukket inde på jorden. Vi mennesker har ødelagt jorden balance. En balance der har fungeret i de sidste mange millioner år. En million år gammel balance, vi har formået at ødelægge på et par få århundrede. Det er derfor man er begyndt at snakke om vedvarende energi og miljøvenlig energi og varme.  Det er de færreste der har plads til eller råd til at have en vindmølle stående i baghaven men hvad kan man så gøre. Man kan få hjælp fra solen. Solen er jo lige der alligevel og er fyldt med energi og varme. Solvarme og solenergi er vejen frem for private husejere. Det er ikke den største investering og i det lange løb kommer man til at spare så mange penge på el og varmeregningen at det betaler sig selv ind. Sol varme er en meget miljø venlig måde at få varmet huset op på. Godt nok skal der bruges energi til at producere solcelle plader med men den mængde CO2 de spare naturen for, er lang mere end der skal til for at producere dem.

Hvordan virker solvarme?

Sol vand varmesystemer, eller solvarmeanlæg systemer, bruger gratis varme fra solen til at varme vand op med. En konventionel el kedel kan bruges til at gøre vandet varmere, eller til at give varmt vand, når solenergi ikke er tilgængelig. Nogle solvarme anlæg er dog så smarte at de gemmer på energi, så den kan bruges selv når solen ikke er fremme. Der er også nogle systemer der sender det overskydende solvarme/solenergi til det nærmeste energianlæg. Energianlægget bruger så solvarmen til at sende ud til andre kunder, som ikke har solvarme selv. Derved får den familie der har solvarmeanlæg billigere strøm og varme i den periode hvor, de ikke har glæde af deres solvarmeanlæg.

Hvad hvis man ikke har råd til solvarme?

Hvis ikke man har råd til solvarme kan man stadig gøre noget for miljøet. Husk at sluk vand, varme og lys du ikke bruger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *