Energimærket holder boligkøberne sikre

Som boligsøgende kan det være utrolig svært at danne sig et overblik over det danske boligmarked. Især i de større byer finder man utroligt mange forskellige boliger, som er i forskellig stand. Hvis man ikke selv er håndværker, eller kender til bygninger, kan det være svært at bedømme hvor dyrt huset bliver i længden. For det blotte øje, er det umuligt at se om varmen bare flyver ud af huset, eller om det kan holde på det hele vinteren lang. Derfor er energimærkning skabt til dig, der skal have styr på udgiften at det hus du står overfor at skulle købe. Før en bolig eller lejlighed kan sælges, skal den have en gyldig energimærkning. En energimærkning er en bedømmelse af ejendommen, der viser hvor dyre diverse udgifter vil bliver, når du overtager boligen. Der er tale om ting som vand, fjernvarme, olie og el. Med denne information kan man trygt gå i gang med at gennemgå sin økonomi, og finde frem til om købet er fornuftigt. At stå tilbage med en ny bolig, der viser sig at være meget dyrere end først antaget, er en skrækkelig situation, som ingen burde stå i.

Hjem

Hvordan virker energimærkning?

Ikke nok med at mærkningen viser hvor dyrt huset bliver at vedligeholde, så får man også råd til hvor man ville kunne forbedre huset, og ende med at spare en masse penge i længden. Men hvordan fungerer det så? Et certificeret energimærkningsfirma kommer ud til ejendommen, og foretaget en vurdering. Firmaerne ansætter kvalificerede og dygtige fagfolk, der ved hvad det taler. Energistyrelsen foretager stikprøvekontrol af firmaernes arbejde, så du altid kan føle dig sikker på, at det er et ordentlig stykke arbejde der udføres. Hvis man vil sætte sit hus til salg eller udleje det, er det vigtigt at huske på, at energimærkningen er dit ansvar. Det er lovpligtigt at have en gyldig mærkning klar, når huset skal sættes til salg.  Derfor at det bedst at få det ordnet tidligt i processen, så du ikke pludselig står og har alt klar, udover energimærkningen.

Energimærkning er simpelt at få udført

Når man besluttet sig for at udleje eller sælge sin ejendom, er det smart at kontakte et firma, der kan foretage energimærkningen med det samme, så sagen er ude af verdenen. Uanset om på du bor på for eksempel Sjælland, kan du altid finde et certificeret energimærkningsfirma. Der er flere forskellige slags udbydere af energimærkning, og de har alle deres egne tilbud. Det kan måske være svært at finde rundt i til at starte med. Derfor er det et godt råd, at spørge venner og bekendte. Vi kender næsten alle nogle, der har stået over for at skulle sælge eller leje deres bolig ud. Hør dem ad, om hvordan de fik ordnet energimærkningen, og om det var en behagelig oplevelse. Firmaerne kan love nok så godt service, men i sidste ende er de ude på at sælge en vare. Derfor skal man altid undersøge markedet, før man tager en beslutning.

Du kan læse mere om på denne hjemmeside, hvis du stadig er i tvivl om hvad energimærkning er, eller hvis du vil have professionel hjælp.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *