Champagne kilder

Den mørkegrønne flaske. Slank foroven buttet forneden. En etikette fortæller hvad der er indeni, og hvorfra det er kommet. Flasken er indhyllet i folie foroven. Nedenunder holder ståltråd fast om proppen, en forsikring om at flasken først poppes, når tid er. De fleste kan nikke genkendende til beskrivelsen. De fleste har set en flaske champagne før. Nogle forføres af flasken, fordi de kender til indholdet.

ChampagneglasBag den grønne ”glasfacade” da befinder selve champagnen sig. Den sprudlende væske, der er spækket med bobler og gode druer. Noget er mere sødt end andet, afhængigt af hvad man er til. Der er variationer for enhver smag. Champagnen hældes i glas. Ikke i en kop, et krus, et vandglas eller vinglas, nej i et champagneglas. Et slankt glas, i bedste fald lavet af krystal, så glasset klinger så fint, når der skåles. Der hældes op til midten, så glasset er halvt fyldt. Andre vil sige halvt tomt; det kommer an på beskueren. Champagnens bobler syder, lyden er genkendelig og betryggende. Det smalle glas sikrer, at man nyder den skænkede champagne. Man kan ikke hælde det i sig, glasset tillader det ikke. Nej champagnen den skal nydes.

Champagne behager

Når champagnen den nydes, så varmes ens indre. Den boblende fornemmelse når man har drukket mere end blot et glas. Det nærmest kilder indeni. Mundvigene trækker sig stille og roligt op ad og øjnene kniber sammen… Der smiles. Champagne er en feel good drik. Med champagne medfølger velvære og nydelse. Champagne behager.

Til særlige anledninger indkøbes der mange flasker, gerne den gode slags. Hvor den købes er forskelligt. På hjemmesider er det muligt at bladre igennem adskillige variationer af champagne, imens man sidder derhjemme i stuen. Det er muligt at udvælge netop den champagne, der ønskes at nydes. Er man i tvivl kan bestille en enkelt flaske eller to, for at kvalitetssikre om det nu er den rette model af champagne, der ønskes at blive nydt til festen. Når man har besluttet sig for den rette, da kan man købe de antal flasker, som man skal bruge og tilmed få dem leveret lige til døren. En webshop med et stort udvalg er eksempelvis webshoppen Highend56. Vælger man at indkøbe i en fysisk butik, da er det ens eget ansvar at få champagnen hjem. Så er der tale om storindkøb, da tilrådes det at benytte sig af e-handel. Det gør processen lettere, så man nemmest muligt kan komme til at nyde. Nyde champagnen som det hele drejer sig om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *