Har du brug for en befugter?

Hvad er en befugter egentlig og hvornår har man brug for sådan én? Dette spørgsmål kunne man først og fremmest stille sig selv. Man bruger en befugter som tilfører vand til luften, for at hæve luftfugtigheden, hvis et værelse eller et hus har et tørt miljø. Når man køber en befugter, skal den opsættes og installeres i loftet eller på væggen. Befugteren vil derefter kunne sprøjte fint, forstøvet rent vand ud i lokalet. Den mængde vand, der kommer ud fra befugteren, vil blive styret og kontrolleret, så det ikke bliver for fugtigt eller for tørt for den sags skyld. Det kan også være, at din læge har anbefalet dig, at anskaffe en befugter. En befugter kan hjælpe med at trække vejret bedre, det kan hjælpe på et medicinsk problem og endda hjælpe med at få en blødere hud. Man skal dog, inden man køber en befugter, vide om den skal afgive varmt eller koldt vand, da det især kan være af stor betydning hvis man har en form for medicinsk problem, der skal afhjælpes.

Hvilke slags befugter findes der?

Der er, som sagt, befugtere der sprøjter varm eller koldt forstøvet vand ud, alt afhængigt af hvad man har behov for. Der er både dampbefugtere og luftbefugtere, det er dog mest luftbefugtere man bruger. Der er mange forskellige varianter og størrelser, så det er med at vide sig sikker med hvilken slags man har brug for, inden man investerer i en befugter. Når man køber en befugter, er det også meget rart at have én, der ikke larmer for meget. Man skal også kunne holde ud, at være i eget hjem, selvom det er noget der er til gavn for én selv. Nogle befugtere er nemmere at have med at gøre end andre, dermed skal man også tænke over hvor nem den er at betjene, inden man bruger penge på sådan én. Samtidig skal man tænke på, hvor meget befugteren kan befugte ad gangen og hvor længe dens levetid er.

Hvorfor skal du købe en befugter?

Nogle tror, at man får et dårligere indeklima, hvis man gør det mere fugtigt med en befugter. Dette er dog ikke tilfældet. Der skal selvfølgelig være en balancegang, det må ikke være for fugtigt, men det må heller ikke være for tørt, for at opretholde et godt indeklima. Det handler altså ikke om, at der er et bedre indeklima, hvis der er mindre fugt i luften. Ofte er der en indendørsfugtighed på under 30 %, men både mennesker og maskiner bør have 45-55 % luftfugtighed, for at det fungerer optimalt. Hvis du går rundt i et indeklima med tør luft, er der større risiko for at få en virus. Du kan nemmere få hovedpine, din hud og dine øjne tørrer nemt ud, osv. Hvis man anskaffer sig en befugter, bliver du derved ikke så nemt syg mere og dit velvære kommer i top. Dine maskiner, som printere, computere, osv. vil heller ikke lide skade af, at du har en befugter i samme rum som de står i. Det sker kun, hvis luftfugtigheden kommer over 80 % og det gør gode befugtere som regel ikke.

Her finder alt tilbehør til befugtere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *