Top 7 bedste råd for at klare vinterkørslen

Billge vinterdæk

1. Den rigtige dæktype

Det vigtigste du skal foreholde dig til, når det er ved at blive vinter er, at du har dæk der er tilsvarende til årstiden. Du skal sikre dig, at du har vinterdæk på. Det er sådan set ligegyldigt om du har billige vinterdæk på, de er stadig bedre end et almindeligt sommerdæk om vinteren.

2. Tjek dit mønsterdybde og dæktryk

Den anden vigtigste ting er, at du sikrer dig, at din bil ikke har for slidte dæk. Allerede ved 3 mm, selvom den lovlige grænse er 1,6 mm, har du betydeligt mindre kontakt med overfladen på vejen. Det bliver kun forværret af, hvis der er snefyldt eller isglat. Så er de nedslidte må du ud og finde dig et sæt billige vinterdæk.

3. Husk serviceeftersyn

Hvis det er længe siden, at din bil har været til eftersyn, kan det være en god ide, at du får din bil ind og blive set på. Det er mange gange de små ting, som kan have stor indflydelse på, om din bil kan klarer vinterens strabadser. Det kunne fx være at dit batteri ikke kan klare en vinter mere, og det ville være træls at stå midt ud på herrens mark, med et nedfældet juletræ bagi, og bilen ikke vil starte.

4. Undervognsbehandling

Sne på vejene betyder næste altid, at der bliver smidt tonsvis af salt på vejene. Dette kan gå hårdt ud over bilens undervogn, og kan i mange tilfælde være den direkte årsag til at din bil ruster. Derfor er det altid en god ide, at få undervognsbehandling din bil, hvis det er længe siden.

5. Støddæmpere og fjedre

Støddæmperne og fjedrene er i høj grad ansvarlige for, at din bil kan holde kontakt med vejen. Det er heller ikke altid, at man kan høre eller se at bilen har en smadret fjedre. Derfor kan det være en god ide, samtidig at få tjekke disse, inden sæsonen slår over i sne og slud.

6. Gode viskere

Det vigtigste når du kører i regn og slud, er at du har udsigt over vejen. Derfor skal du sikrer dig, at bilens viskere er i orden, og kan fjerne regn og sne fra bilens for- og bagrude.

7. Tag dig god tid

Selvom julen godt kan være med til at stresse mange folk, så er det bedste råd vi har til dig i dag, at du tager dig god tid, hvis du skal ud og køre i julen. Dette er især, hvis der er sne og slud på vejen. Det er bedre at turen tager lidt ekstra tid, fremfor at skulle tilbringe de næste mange timer i midten af en snedrive.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *