Tandregulering med aftagelig bøjle

Det har altid været meget normalt, at når man skulle have foretaget en tandregulering, så er det noget, der gøres ved at en bøjle bliver sat fast på tænderne. Det har været den helt almindelig praksis i lang tid, men sådan er det dog ikke længere, for nu er der i stedet mulighed for at klare det med en aftagelig bøjle, så du ikke hele tiden skal have en bøjle siddende i munden. Det er naturligvis slet ikke alle, der tænker på, hvorvidt de har mulighed for at tage deres bøjle ud i løbet af dagen eller måske et par timer om aftenen, men dem, der ikke rigtigt har lyst til at skulle have en bøjle sat fast til sine tænder hele døgnet rundt i alt den tid, som deres behandling varer bør vælge at tage et kig på muligheden for at få lavet en tandregulering med en aftagelig bøjle i stedet for. Det er ikke noget, der er vanskeligt at finde, for det er noget, de tilbyder hos stort set enhver tandtekniker, der arbejder med enten tandretninger eller tandreguleringer – eller måske endda begge dele.

boejle-der-kan-tages-af

En aftagelig bøjle betyder ikke nødvendigvis mindre tid med bøjlen

Du skal dog være klar over, at bare fordi der er tale om en aftagelig bøjle, så kan du ikke forvente, at du får muligheden for bare at gå med den et par timer om dagen og så er det overstået i løbet af kort tid og du har fået et helt nyt tandsæt, som du er rigtig glad for. Det er meget normalt, at du skal have din bøjle på i mellem 14 timer og 16 timer i døgnet, men det giver dig naturligvis også muligheden for at tage den af, mens du er på arbejde eller i skole, hvis du ikke er så glad for, at du skal gå og vise din bøjle frem til alle og enhver på jobbet eller i skolen. Du skal dog være klar over, at det er en meget dum idé, hvis du lige pludselig begynder at droppe din bøjle i for mange timer om dagen, for det er ganske enkelt bare med til at forsinke processen og det vil bare sørge for, at du kommer til at gå med din bøjle i endnu længere tid end hvad der var oprindeligt planlagt.

Er der andre fordele ved en aftagelig bøjle?

Der er ikke rigtigt andre fordele ved at vælge en aftagelig bøjle til fordel for en bøjle, der er blevet fastmonteret til dine tænder – altså en af de bøjler, som mange kender under navne togskinner. Det betyder naturligvis også, at den eneste grund til at du skal vælge at få lavet din tandregulering med en aftagelig bøjle i stedet for en fastsat bøjle er, at du har muligheden for at tage den ud af munden, når du f.eks. er på arbejde eller er i skole. Det er dog ikke svært at finde et sted, hvor du kan få en aftagelig bøjle, så hvad end du skal have lavet en tandregulering Viborg eller en tandregulering Vig, så er det muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *