Tag på dit livs største eventyr med hundeslæde

Hundeslæde er for de seje. For dem, der elsker fart og spænding, og for dem, der ikke kan komme tæt nok på Grønlands storslåede og ganske fantastiske natur. Og så er det naturligvis også for alle de andre. Tager du på tur med en hundeslæde får de alle de oplevelser, de fleste må nøjes med at drømme om. Men pas på, for får du først prøvet, så kan det være ualmindeligt svært at holde op igen.

Vil du rejse direkte ind i Grønlands inderste sjæl, så er der ingen tvivl om, at turen foregår på hundeslæde. Vi kender alle synes fra julekalendere og tv-udsendelser, men det er de færrest, der får prøvet en hundeslæde i virkeligheden. Og det er rigtig ærgerligt, for en hundeslædeekspedition på den grønlandske indlandsis er en af de oplevelser, der kan vende et liv på hovedet.
Først når man har prøvet køre på hundeslæde gennem det snedækkede landskab, mens lyden af hundenes poter på den knitrende sne er det eneste, der trænger gennem stilheden, ved man hvor helt fantastisk Grønland virkelig er.

Hundeslæde for alle

Og heldigvis er det en oplevelse, der er de fleste forundt, hvis de rejser til Grønland. Og hvis de tør. En hundeslædeekspedition kan nemt vare flere dage og foregå i et hæsblæsende tempo, men der kan også sagtens arrangeres korte ture i fladt terræn, hvor alle kan være med.
Uanset om du er til en kort tur eller om du drømmer om en længere ekspedition på hundeslæde, så er Ilulissat stedet, du skal besøge.

Ilulissat er Grønlands største slædedistrikt, og her udnytter man til fulde den grønlandske vinters kæmpe potentiale.
Drømmer du om en vinterferie, der kan noget, en almindelig skiferie ikke kan, så tag på ekspedition med hundeslæde og oplev Grønland helt tæt på. Du kan rejse alene eller sammen med andre. Det bestemmer du. Slædeføreren vil altid hjælpe jer godt på vej og give gode råd undervejs.

Vintertemperaturen i Grønland ligger normalt mellem 30 og 5 minusgrader, så her får vinterkulde en helt ny betydning. Derfor bør du også altid følge grønlændernes eksempel og tage varmt tøj og varme støvler på, før du hopper ombord i hundeslæden. Og selvom kulden i sig selv ikke virker dragende, så giv det en chance. Når først du har set nordlyset, mærken den iskolde luft i dine lunger og hørt hundene og den knitrende sne, så ved du, at Grønland er et sted, man vender tilbage til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *