Strømpeforing af kloak

Det er nok de færreste der tænker på deres afløb og kloak i hverdagen. Det kan dog være en fordel at få tjekket om det hele er som det skal være. Hvis der er skader eller begyndende skader på kloak og afløb, kan det ende med at blive meget dyrt i reparation og eventuelt udskiftning af hele systemet. Hvis man er i tvivl om der kan være skader på afløb eller kloak, skal man tage fat i sin lokale VVS’er f.eks. i Sønderborg eller Tønder. Der findes mange små, lokale firmaer, som står klar til at hjælpe. Som regel vil firmaet fra Sønderborg eller Tønder først undersøge om der skulle være en skade. Dette gøres som regel ved hjælp af kloak-tv. Dette er klart den nemmeste måde at finde skaderne på. Hvis de skulle være så uheldige at finde en skade, er der flere forskellige former for reparationer alt afhængig af skadens omfang. En form for reparation er strømpeforing.

Hvad er strømpeforing?

Denne form for reparation er en måde at sikre afløb og rør på. Hvis man finder en skade på afløbet eller et eller flere rør, kan det måske være logisk at det skal udskiftes. Det kan dog kræve meget arbejde at udskifte rør. Nogle steder kan det nærmest være umuligt på grund af rørenes placering. Det kan ende med at blive meget dyrt, hvis rør skal udskiftes, fordi der skal graves ud og laves en masse arbejde. I disse tilfælde er det mere fordelagtigt at bruge en form for reparation i stedet for en egentlig udskiftning. Her kan man med fordel foretage en strømpeføring på de beskadigede rør. Denne form for reparation bruges som regel til slidte rør, men kan også bruges til andre former for skader. Hvis man bruger denne form for reparation undgår man at skulle grave. Hvis rørene f.eks. er placeret under huset eller andre svært fremkommelige steder, er dette en klar fordel for dig. Det er en nemmere opgave for håndværkerne, og du kommer til at spare mange penge, fordi du undgår udgifter til udgravning og den efterfølgende genopbygning.

Find skader med kloak-tv

Hvis du pludselig oplever problemer med dit afløb, skal du kontakte det lokale VVS firma. Hvis du er i tvivl om du skulle have skader på dit afløb eller dine rør, er den bedste måde at lokalisere disse skader ved hjælp af kloak-tv. Her sender man et lille kamera ned i afløbet og rørene, hvorefter man kan se sig frem og prøve at finde fejlen og årsagen til fejlen. Der findes forskelligt udstyr alt afhængig af rørtype. De fleste firmaer i Sønderborg og Tønder opererer med udstyr der kan gå i rør helt ned til 20 mm i diameter. Mange firmaer udfører også en såkaldt sondesøgning. Det bruges ofte til rør, hvor kameraet ikke kan komme igennem. Ved en sondesøgning sendes en lille sender ind i røret. Denne sender kan lokalisere præcist hvor fejlen på røren er. Man kan dog ikke se fejlen og den eventuelle årsag. Læs mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *