Salg af bil for nybegyndere

Lad os sige med det samme at dette er en guide til nybegyndere; altså til folk, der aldrig har prøvet at sælge en bil før. Er du erfaren indenfor salg af brugte biler, så vil du nok ikke kunne lære så meget lige her.

Vi forudsætter altså herfra at du står med en bil du gerne vil sælge brugt, og at det er første gang du befinder dig i denne situation.

Du kan tage tre veje herfra for at få din bil solgt:

  1. Sælge din bil til en autoforhandler
  2. Sælge din bil til en anden privatperso
  3. Sælge din bil på en bilauktion

Den første løsning er nem, men du risikerer at få en lavere pris end med de to andre muligheder. Der skal en del arbejde til for at få den bedste pris. Det handler om at køre rundt til den ene forhandler efter den anden og opsamle priser, som du kan bruge til at forhandle med. Bilforhandlere giver ikke høje priser for brugtbiler. Dette skyldes at de skal bruge penge på at klargøre bilen til videresalg, de skal betale den såkaldte brugtmoms, og nåeh ja, så skal de jo også gerne tjene lidt på handlen. Til gengæld er der mere kontrol over situationen for dig som sælger og du skal ikke selv stå for det praktiske, økonomiske og juridiske. Alt dette klarer forhandleren for dig.

Du kan kan også vælge at sælge din bil gennem en annonce i avisen eller på nettet. Her kan du nemmere få forhandlet en god pris for dig. Til gengæld er det op til dig selv at have styr på papirarbejdet, betalingen, forsikring osv., samtidig med at du skal sørge for ikke at blive snydt af en ukendt person.

Salg af bil gennem auktion er den sidste metode, du kan benytte dig af for at få din bil solgt. Her er det også bilforhandlere du sælger til, men i stedet for at skulle køre rundt fra sted til sted, kan du lægge din bil op foran op til 4.000 forskellige forhandlere i hele Danmark. Dette klares online på auktionssitet. Herefter har forhandlerne 24 timer til at byde på din bil – og forhåbentlig for dig, byde hinanden op, så prisen bliver attraktiv. Du skal sætte en mindstepris, når du sætter en bil på auktion. Er der én eller flere bydere der rammer mindsteprisen eller over, bliver bilen solgt til den forhandler, der har det højeste bud, når auktionen slutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *