Rodfræsning, hvis du vil have træerne helt væk i haven

Vil du gerne af med dine træer i din have, så skal du have foretaget en rodfræsning af der en gang for alle skaffer dig af med dine gamle træer. Rodfræsning er det billige og gode alternativ til en opgravning af de gamle træstubbe. Metoden er skånsom over terrænet og mod eventuelle underjordiske installationer, såsom negravede kabler og ledninger. Hvis man har fået fældet sine træer kan det være en god ide også at skaffe stubbene væk, for på den måde at frigøre jorden og sørge for at træet ikke begynder at skyde igen fra stammen og således vokse igen.

Skal du have fjernet træer?

Hvis du tænker på, at få fjernet dine gamle træer i haven fordi de er blevet for store og skygger for meget, således at græsplænen og blosterbedende ligger i skygge kan der være en gode ide med at få fældet dine gamle træer for på den måde at åbne op mod himlen og lade noget lys komme ned i haven til stor glæde for græsset og blomsterne der vokser i skyggen af haven.

Store gamle træer er meget flotte, men de fylder utroligt meget og det er ikke altid at man kan udnytte sin have optimalt hvis den er fyldt med gamle store træer. Ligeledes hvis man ejer et stykke jord man gerne vil bruge til dyrkning af nytteafgrøder å kan det også være et behov at man får fjernet ens gamle træer for at kunne dyrke jorden optimalt. Men problemet er ikke bare at fjerne selve træet man skal også have fjernet træstubben og rodnettet nede under jorden får på den måde at kunne dyrke jorden og være sikker på at træet ikke begynder at vokse igen.

Rodfræsning, i stedet for at grave hele haven op

Hvis man gerne vil være sikker på at man får fjernet træet helt i sin have eller på sin grund, så skal sørge for, at få fjernet den nederste del af stubben og rodnettet også således, at man er sikker på at træet ikke begynder at skyde igen. Rodfræsning er en skånsom metode til at fjerne rødder fra jorden så man kan bruge den. Traditionelt har man gravet rødderne op når man har fældet et træ, men denne metode er dyr og besværlig og man efterlader et kæmpestort hul i jorden, som man efterfølgende skal bruge tid og energi på at fylde op igen. Med rodfræsning er det eneste ret produkt når man har fræset roden op, en masse flis som man kan bruge til andre formål i haven, for eksempel kan man bruge det til at ligge ind under ens blomster for på den måde at forhindre ukrudtet i at vokse op. Men man kan også vælge, at lade det ligge og formulde, på denne måde går man fra, at have en stor rod i sin have til at have et prima bed, hvor man kan dyrke krævende planter såsom rododendron der bedst vokser i et bed, hvor jorden har en helt særlig sammensætning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *