Rigtige handymen gør det selv

I dag kan man de fleste steder få tilbud på diverse hjemlige byggeprojekter, den eneste catch er, at man skal gøre det selv. Det er videnskabeligt påvist at man får større selvtillid af, at være håndværker i hjemmet, og jo flere projekter man lykkedes med, jo større bliver ens selvtillid hvilket gør, at man får trangen til at gøre det igen. Hvis man har hænderne skruet ordentligt på, kan man da også efterhånden få bygget sig et godt og stabilt hjem, eller renovere uden at involvere håndværkere og skulle tage fri fra arbejde for at være på adressen, når de kommer. Alt fra badeværelser, køkkener, fundamentering og renovering til altaner med flisefletning kan gøres uden hjælp udefra, man kan endda gå til gør det selv kurser.

Få den rigtige vejledning når du gør det selv

Mange byggemarkeder har endda en gør det selv afdeling, hvor man kan få råd og vejledning mens man går og putter ting i indkøbsvognen, så er man som handyman sikret, at man har de rigtige dele når man kommer hjem.

Men en ting er, at man selv kan bygge f.eks. en garage, men hvis den ligner det den er, nemlig en tilbygning, der er bygget senere end selve huset, så kan det forstyrre øjet. Derfor kan man også få særlig hjælp til udarbejdelse af skitser og plantegninger, samt vejledning til indkøb af de rigtige materialer og farvesammensætning.

Gør det selv, men få autorisering på bagefter

Hvis man har gjort det selv, kan det være en god ide, at få en autoriseret til at kigge på det man har lavet. Hvad mange ikke tænker over, når de gør det selv, er nemlig om f.eks. el-installationer og rørarbejde er udført efter de gængse standarder og regler, der skal opfyldes.

Derfor er det altid en god idé, at man får en specialist til at kigge på det, det behøver ikke koste noget. Nogle byggemarkeder sætter nemlig en specialist til undsætning i forbindelse med et køb af f.eks. gulvvarme eller udskiftning af toilet eller rør under køkkenvasken. Man kan dog også gøre brug af venner eller familie, der har en uddannelse indenfor ens gør det selv projekt område.

På denne måde er man sikret, at forsikringen dækker, hvis der senere hen skulle forekomme en vandskade, eller på anden måde opstå problemer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *