Lån penge til det du drømmer om

Det kan være meget forskelligt fra person til person, hvad man går og drømmer om. For nogle er det et nyt hus eller en ny bil, mens det for andre kan være en ferie til et andet land. Drømme er noget vi alle går rundt med, men ikke alle har råd til at indfri deres drømme. Man kan dog heldigvis låne penge for at få dem indfriet.

Der findes en række forskellige lånetyper, og det kan være svært at finde rundt i, hvor meget det egentlig koster at låne, hvilket lån man skal tage, og hvor meget kræves det, af en selv og sin økonomi, at låne penge?

Køb af bolig

Skal man ud at købe en bolig, så vil man typisk have brug for både et banklån og et realkreditlån. Et realkreditlån kan finansiere op til 80 % af ejendomsværdien. Det betyder, at de resterende penge skal betales af egen lomme, men har man ikke råd til det, så skal man have et banklån.

Ved køb af bolig skal man finde ud af, hvilken lånetype man vil benytte; et obligationslån med fast eller variabel rente, et obligationslån med både variabel rente og renteloft eller et rentetilpasningslån. For at finde ud af lånetypen kan det også være en idé, at se på, hvilken løbetid lånet har, hvilken rentesats og om der er mulighed for et afdragsfrit lån. Sidst men ikke mindst, så skal man undersøge stiftelsesomkostningerne for lånet – de kan nemlig variere meget.

Forbrugslån

Er drømmen bare at have et større økonomisk råderum, kan man også oprette et forbrugslån. Det er muligt at oprette et forbrugslån hos sin bank – alt afhængigt af, hvilken bank man har, kan de have nogle betingelser for, at man kan oprette dette slags lån. Det er også muligt at oprette en kassekredit, som dog typisk har en højere rente.

Online lån

Lån pengeI dag kan man låne penge uden problemer, man kan nemlig søge online – og de er kun ét klik væk. Lån penge online og undgå besværet med ansøgning, ventetid mv. hos banken. På nettet kan man finde disse kviklån, som ordet selv siger, er hurtige lån. Man har mulighed for at optage et lån på under et par timer. Ansøgningen tager 1-2 minutter at udfylde, og max et par timer efter har man svar – og endnu bedre, så får man også pengene overført hurtigt. De online lån er lette at optage, men der er en hage ved dem. Mange glemmer at læse det med småt i kontrakterne. De bliver nemlig blændet af fordelagtige priser og hurtige penge. Det er vigtigt at kigge på ÅOP, og hvor meget lånet koster. På denne måde undgår man at stå tilbage med en kæmpe gæld, fordi man ønskede nogle hurtige penge.
Lån penge til det du drømmer om og tilbagebetal på et senere tidpunkt. Det kan godt betale sig, man skal bare huske at læse det med småt. Lad dig derfor altid rådgive hos din bankrådgiver før der lånes penge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *