Kan eksport af bil svare sig?

nye biler til eksportI Danmark bugner brugtvognsmarkedet. Da vi har en ret så høj registreringsafgift, så er det utrolig dyrt at købe nye biler, så man vælger ofte en lidt billigere løsning, som ofte viser sig at være brugt. Nogle vil mene, at det er godt med høje afgifter, så folk ikke sviner vores miljø til, hvorimod andre mener, at det er en dum afgift, da folk så bare kører i dårligere biler. Man kan da også sige, at der i nogle områder af Danmark bare er brug for en bil, så når man f.eks. skal på arbejde, så er der ikke et alternativ. Når brugtvognsmarkedet bugner, så skal dette dog ses som værende en relativ ting, for hvis man kigger på markedet for hele Europa i stedet for, så er Danmark kun en lille prik, som knap nok kan ses på landkortet. Det betyder, at hvis man gerne vil have de gode tilbud på sin bil og sørge for, at den bliver solgt hurtigt, så skal du ikke vente på, at Gitte oppe fra Duevænget vil have ny bil, men i stedet bare sætte den til salg og få nogle gode penge for din bil.

Prisen for bilen er den samme eller lavere

Der er dog nogle ting, som man skal være klar over, hvis ikke man vil blive grueligt skuffet, når man skal sælge sin bil på nettet til udlandet. Hvis du sælger den til private, så kan du få flest penge for din bil, men den pris du får for bilen er ofte ikke særlig høj, hvis du sammenligner med herhjemme. Hvis du vælger at sælge gennem en forhandler, så slipper du for alt bøvlet, men du vil igen indse, at du faktisk får en endnu lavere pris, som virker vanvittigt lav for en bil som din. Det er også fuldstændig korrekt, at afhængig af køberlandet, så vil prisen ligger en del under det, som du normalt vil forvente, men der er heldigvis en god forklaring på det hele og du bliver ikke snydt. Her tror mange nemlig, at det ikke kan svare sig at sælge til udlandet, men det er lige indtil, at de finder ud af, at der faktisk er en meget smart fidus ved, at man sælger til udlandet.

Den smarte fidus ved eksport af bil

Når du nu er blevet skuffet over, at din bil ikke kan sælges for så meget som du troede, så er det blevet tid til de gode nyheder. Nyhederne er, at din bil kan godt sælges til det, som den er værd – og mere til! Når du sælger din bil til udlandet, så sker der nemlig det, at der i udlandet jo ikke er skat på bilen. Det betyder, at køber ikke skal betale for skatten, men det giver jo et tab for dig. Det forsøger staten at modvirke ved, at de faktisk refunderer dig en del af de afgifter, som du har betalt, heriblandt registreringsafgiften, som ikke er et beskedent beløb. Så ofte kan eksport godt svare sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *