Juletraditioner du ikke må glemme

Uanset om de så er gamle er nye, så er juletraditioner til for at blive. Eller det vil sige at de i hvert fald er værd at holde fast i. Med gode gamle juletraditioner kan du hurtigt komme i rigtig julestemning, hvilket jo gør december måned en hel del sjovere.

Her har vi samlet en lille liste over de juletraditioner, som du bare ikke må glemme.

Den altid sjove pakkeleg

Pakkelegen er en af de helt store juletraditioner, som langt de fleste danske familier kender til. Og det er med god grund.

Jul i Danmark
Jul i Danmark

Med pakkelegen kan man hurtigt få en masse sjov og spas ud af julen, fordi man netop leger lidt omkring gaverne. Det kan samtidig være en god lejlighed til lige at give sin yndlings søster eller bedste ven en ekstra lille gave – nu når man ikke lige kan vente helt til juleaften.

Der er mange forskellige måder at lege pakkeleg på og hvilken én I vælger som familie eller vennegruppe kommer meget an på, hvad det er I gerne vil have ud af legen. I kan f.eks. lege hemmelige nisser for hinanden, hvis I er folk der godt kan lide en god gåde og noget hemmelighedskræmmeri.

I kan selvfølgelig også holde jer til den store pakkeleg, hvor man slår med terningerne og ser, hvem af jer der først kan få rages flest gaver til jer. Og hvem der kommer til at sidde tilbage med ingenting.

Der er også den gode gamle mandelgave leg, som I selvfølgelig også kan lege. Den er ofte et hyggeligt afbræk fra alt det andet store juleståhej der kan være juleaften eller under julefrokosten.

Den varme julesweater

En tradition der efterhånden har fundet sit indpas i Danmark er den gode julesweater. Traditionen kommer egentlig fra Amerika, men danskerne er godt i gang med at tage den til sig – og det med ganske god grund.

Når man holder jul med familien eller vennerne, så handler det især om ikke altid at tage sig selv så utroligt seriøst. Man må godt holde lidt sjov og spas under julen. Man må gene være lidt småtosset og klæde sig op i skøre julesweatre, som man kan posere med og tage nogle gode billeder af.

Hvis du er en person der ikke tager dig selv alt for højtideligt, så prøv engang at hoppe i en julesweater i år og lok din familie til at gøre det samme. Måske I endda kan holde en lille konkurrence med, hvem det er af jer der kan få fat i den allerskøreste julesweater?

Dans rundt om juletræet

Ja, den er gammel og en smule tosset. Men den er nu stadig ganske god alligevel.

At tage en svingom rundt om juletræet og synge et par sange er en juletradition som alle kan være med på – både store, små og gamle.

Alle mennesker kan lide at synge og der er da også noget helt særligt ved at få familien samlet og skråle med på nogle gode gamle julesange – også selvom teenageren ovre i hjørnet ruller med øjnene og måske gør det lidt selvironisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *