Indvendig solafskærmning i mange varianter

Den indvendige solafskærmning har udviklet sig meget fra den gang, hvor gardiner var det sikre valg. I dag findes der mange forskellige smarte, flotte og funktionelle former for indvendig solafskærmning, som alle passer perfekt til det moderne danske hjem.

Man kan opdele den indvendige solafskærmning i tre kategorier: gardiner, persienner og ovenlys.

Gardiner til indvendig solafskærmning

Gardiner er stadigvæk blandt de sikreste valg til indvendig solafskærmning. Gardiner af forskellige varianter har været en fast bestanddel af danske hjem i mere end 50 år, og gardinerne har overlevet mange forskellige trends.

I dag ser man oftest rullegardiner, lamelgardiner og plisségardiner i de danske hjem.

Rullegardiner er især velegnede til smalle vinduer, hvor der kræves en god og solid solafskærmning. Når der er tale om gardiner i forbindelse med solafskærmning, er det dog utrolig vigtigt at påpege, at kvalitet her spiller en stor rolle. De fleste af os har nok prøvet at rulle ned for et gardin med henblik på at få lidt skygge for solen, men at solens stråler blot er gået lige igennem gardinet. Dette vil ikke ske med gardiner lavet af tekstiler af høj kvalitet.

Til brede vinduer er lamelgardiner blevet meget populære herhjemme, og det med god grund. Lamelgardiner er uden tvivl blandt de flotteste til store lokaler, hvor man enten manuelt eller på automatisk vis kan rulle for og lukke solen ude, hvis man ikke vil forstyrres af dens skarpe stråler. Lamelgardiner bruges typisk i de mere stilrene og klassiske farver som hvid eller grå, men de kan også fås i spændende farver eller mønstre for at give lokalet et mere unikt look.

Til de mellemstore vinduer i eksempelvis soveværelser er plisségardiner et godt valg. Disse gardiner er nemme at betjene og er et rigtig godt valg, hvis man ønsker en god indvendig solafskærmning i soveværelset. Plisségardiner giver ethvert rum et anderledes udtryk, og deres nemme anvendelighed har gjort dem til et populært valg i de danske hjem.

Persienner til både privat og erhverv

Om man er privat eller en virksomhed, der ønsker en stensikker solafskærmning, så er persienner et oplagt valg. Persienner har den fordel i forhold til de fleste slags gardiner, at de kan justeres, så man selv kan bestemme, hvor meget sollys man vil have ind.

Persienner kan skræddersyes efter behov i forhold til længde og størrelse, hvilket gør dem til et oplagt valg, hvis man har nogle specielle størrelser på sine vinduer. De findes i forskellige materialer, såsom træ og plastic, så det er muligt at vælge nogle persienner, som passer ind i rummets look.

Ovenlys solafskærmning er nyt, men smart

Både store offentlige bygninger samt private hjem er begyndt at have ovenlys. Med ovenlys får man hele himmelen serveret hver aften, når man kigger op i loftet, og man får et behageligt lys i løbet af dagen. Dette lys kan dog i visse tilfælde være irriterende for øjnene, hvis man eksempelvis ser fjernsyn, og ovenlyset skinner lige ned i tv’et.

Heldigvis kan man også få smarte løsninger til solafskærmning af ovenlys. Disse er naturligvis automatiske, da det er ret besværligt at skulle justere på solafskærmning af ovenlys manuelt. Solafskærmningen af ovenlys består oftest af et rullegardin, som via en speciel syning altid klæber sig til ovenlyset, så det ikke begynder at hænge nedad til ingen verdens nytte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *