Hvorfor vælge en varmepumpe?

varmepumpeVarmepumpe, du har måske hørt ordet før men ikke tænkt videre over hvad det egentlig er, eller også har du, fordi salget af varmepumper er steget er utroligt meget de seneste år.

Der er mange forskellige typer mennesker, med hver deres grund bag, der vælger at få installeret varmepumper. De er det nyeste skud på stammen af alle de nye maskiner og ny teknologi der er kommet, for at gøre verden et grønnere sted at være.

Ikke bogstavelig talt et grønnere sted at være, selvom det også ville være sejt, men et grønnere sted at være set gennem miljøets øjne.

Vi er i dagens Danmark og i dagens verden meget slemme til at forurene den jord vi lever på og den natur vi lever i, og det kan have fatale konsekvenser. Det har det allerede haft. Hvis du synes det er slemt med lidt ekstra vand i kælderen så tænk på hvis du fik 5 eller måske endda 10 gange så meget vand. Det er tilfældet i nogle af verdens lande og her bliver huse skyllet væk og hele familier dræbt på grund af klima forandringerne.

Det er mennesker der har været med til at forsage dette. Det er måske ikke mennesker der har bestemt at det skal regne alt for meget et sted og være komplet tørke et andet sted, men det er mennesker der har været med til at skabe problemerne med vores forurening. Vi har med vores biler, olieforbrænding og så videre været med til at sætte jorden ud af dens ellers så fine balance. Når vi lukker drivhusgasser som for eksempel CO2 er vi med til at gøre tilbage strålingen af solens stråler større, hvilket medfører en højere temperatur, og der ved større vandfordampning nogen steder. Skyerne med det ekstra vand fordampning bliver blæst et andet sted hen og lukker alt vandet ud. På den måde har vi sat jorden ud af dens balance, og så er det da kun rimeligt at det at os mennesker, os der har sat jorden ud af den balance, der gøre noget for igen at oprette den balance.

Hvad kan man gøre? Der er en hel masse ting der kan gøres. Du kan sørge for at bruge mindre strøm . Slukke for lyset når du ikke bruger det, slukke på væggen for ting der ellers ville stå på stand by. Derudover kan du også tage cyklen i stedet for bilen på korte strækninger og så kan du selvfølgelig også gøre dit hus mere miljøvenligt.

Der er flere måder at gøre sit hus miljøvenligt på. Man kan gøre en så simpel ting som at sørge for at ens ruder ikke er hverken utætte er punkterede. Man kan også sørge for at man får strøm og varme på en miljø og ikke mindst billig måde. Dette kan gøres ved hjælp af bland andet solceller på taget og varmepumpe. Varmepumper anvender luftens naturlige varme til at producere varmeenergi. De bruger godt nok strøm men for hver kWh strøm den bruger producere den 3 kWh varmeenergi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *