Hvad er et omfangsdræn og hvorfor skal du overveje at få et?

Har du ikke kendskab til håndværk eller byggebranchen, og er du først for nylig blevet boligejer, så er det ikke sikkert, du har styr på nogle af de forskellige begreber og termer, man som boligejer kan have godt af at kende til.

En af de ting, som mange ikke lige kender til, er omfangsdræn. Hvis du er en af dem, der ikke lige har styr på, hvad det er, og hvad det kan gøre godt for, så er du landet på den rette side. For her kan du nemt og hurtigt finde ud af, hvad der ligger bag ordet, og om det er noget, du skal have installeret derhjemme.

Få en omfangsdræns pris helt uforpligtende.

Omfangsdræn – hvad er det?

Et omfangsdræn minder mest af alt om en tagrende, der bliver gravet ned i jorden. Det er med til at føre vand væk fra dit hus, som ellers vil have trængt ind i din bolig og forårsaget fugtskader.

Det skal graves ned hele vejen rundt om dit hus, og det er noget, der koster en del penge at få lagt ned. Udover at koste en forholdsvis stor sum penge, så er det også et tidskrævende projekt.

Så hvis du ikke selv kan finde ud af at lægge drænet ned, kan det blive dobbelt så dyrt, hvis du skal betale andre for at gøre det. Sådan en mand eller to skal jo ofte have en hæderlig timepris, og det hele kommer til at koste på din bankkonto.

Dermed er beslutningen om at få nedgravet et omfangsdræn ikke lige en, man tager i farten. Det skal gerne overvejes og tænkes helt igennem, da det er stort projekt at gå i gang med.

Lyder det som noget, der kunne være relevant at få lagt ned omkring din bolig, er det en god ide at læse mere om det og bruge lidt tid på at overveje, om du har råd til det.

Hvorfor skal jeg have et omfangsdræn?

Du skal have gravet et omfangsdræn ned, hvis du har problemer med fugt i husets fundament. Fugt kan ofte medføre skader som skimmelsvamp og råd i vægge og fundament, hvilket på ingen måde gavner indeklimaet i din bolig.

Selvom det måske kun finder sted i kælderen, så er det på ingen måde sundt at gå rundt i, og det kan også med tiden forårsage skader i yderligere dele boligen.

Slås du allerede nu med fugt i din kælder, kan det være, du har problemer med fugten udefra, og står det slemt til, er det måske den rigtige beslutning at få lagt et omfangsdræn ned.

Har du ikke de problemer endnu, kan det også bare være en rigtig god ide at få det lagt ned for at forebygge lignende skader.

Hvis du gerne vil have en lidt bedre ide om, hvor meget det vil komme til at koste dig, kan du altid smutte ind på en af de mange tilbudssider, hvor du kan få tre gratis og uforpligtende tilbud på en byggeopgave. På den måde kan du hurtigt få et skøn over, hvilke udgifter du vil stå overfor, hvis du skulle i gang med det helt store projekt.

Der er ingen tvivl om, at langt de fleste boliger ville have godt af at få et omfangsdræn lagt ned, så der ikke siver fugt ind. Men det er jo igen helt op til den enkelte boligejer, om han eller hun føler, det er nødvendigt.

Hvis du gerne vil have nogle lokale til at klare opgaven, så er der med garanti også et firma eller to i nærheden af din bopæl, der vil kunne hjælpe dig med at lagt drænet ned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *