Hvad er e cigaretter? Og hvordan kan jeg bruge dem i mit rygestop?

Hvis der særligt er ét rygestopmiddel, der virkelig er begyndt at gå hen og blive populært her i Danmark, så er det helt klart de meget omtalte e cigaretter, der i dag kan fås i et utal af forskellige variationer. Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er det mest populære rygestopmiddel her i landet, men for dig, der ikke helt har sat dig ind i, hvad det egentlig er, så kan det godt være svært at finde ud af, hvordan de egentlig fungerer – og det kan selvfølgelig også sagtens skyldes, at der findes så mange forskellige former for e cigaretter, hvilket ikke var tilfældet, da de startede med at komme på markedet for et par år siden, hvor der nærmest kun var et par enkelte former for e-cigaretter. Sådan er tilfældet dog slet ikke i dag, men det kan du læse mere om nedenfor.

flot-e-cigaret-eksempel

Hvilke former for e cigaretter findes der på markedet i dag?

Der findes hovedsageligt to forskellige former for e-cigaretter. Der findes de udgaver, som man køber, som er svarende til cirka én pakke cigaret, hvor du ikke selv har mulighed for at fylde den op med nyt e-væske, men hvor du derimod skal købe dig en ny e-cigaret hver gang. Det er klart den nemmeste løsning, hvis man f.eks. ikke ryger synderligt meget, men dog alligevel gerne vil stoppe. Hvis du derimod ryger en del mere, så kan det sagtens svare sig at købe en e-cigaret, hvor du selv har mulighed for at fylde den mest nyt e-væske efter eget ønske og samtidig også har mulighed for at udskifte dele på den, hvis det er noget, du ønsker. Det er de to hovedsagelige former for e cigaretter, men dertil findes der selvfølgelig også en lang række variationer af de to former.

Hvorfor er e-cigaretter blevet så populære?

Der kan være flere forskellige årsager til, at e cigaretter lige pludselig er gået hen og er blevet så populære blandt de danske forbrugere. Det er dog i høj grad noget, der skyldes, at det nærmest er det samme som rygning, men bare en hel del sundere. Man får stadigvæk følelsen af at have røg i munden (det er dog damp, men det føles meget ens), man skal ikke vinke farvel til sit nikotin med det samme og dertil skal man heller ikke være bange for at gå glip af det sociale aspekt, da du stadigvæk skal dampe gennem din e-cigaret, og det kan du selvfølgelig også sagtens gøre sammen med de andre på din arbejdsplads eller på din skole. Derfor er der rigtig mange fordele forbundet med at dampe på en e-cigaret i stedet for at bruge et andet rygestopmiddel!

Kan det betale sig at købe en e-cigaret økonomisk set?

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at du nemt kan komme til at spare rigtig mange penge ved at investere i en e-cigaret og fremadrettet dampe på den i stedet for at ryge almindelige cigaretter, hvorfor det bestemt godt kan svare sig for dig, at købe en e-cigaret, hvis man udelukkende ser på det ud fra et økonomisk synspunkt. Hvis du f.eks. ryger cirka 20 cigaretter om dagen, så har du faktisk mulighed for at spare intet mindre end 1110 kr. pr. måned, hvilket bliver til hele 13332 kr. på et ord. Det er bestemt en besparelse, som du nemt vil kunne komme til at mærke, da 13332 kr. sagtens kan betale en del af en ferie eller det kan give dig muligheden for at tage ud at spise noget oftere med familien – alt i alt løsner det op for mange penge.

Trap stille og roligt ned på dit nikotinindtag

Hvis du begynder at dampe på en eller flere e cigaretter, så får du også muligheden for at trappe stille og roligt ned på dit nikotinindtag. Der findes nemlig forskellige e-væsker, der adskiller sig ved at have forskellige nikotinstyrker, så du har mulighed for at trappe ned på dit indtag stille og roligt, så du ikke ender med et tilbagefald. Der er rigtig mange andre former for rygestopmidler, der ikke lader dig trappe ned på samme måde og det betyder også, at der er større chance for, at du fejler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *