Hold kaninerne inde i haven med en god havelåge

Mange børn kan godt lide kaniner. De er søde og nemme. Det giver børnene en god mulighed for at prøve at have et kæledyr. Så kan de opleve, hvad det vil sige at tage sig af et dyr. Det gør dem mere ansvarlige. Det kan være med til at gøre dem mere modne. Hvis man har en have, er det en god ide at lukke kaninerne ud er. Det kan være om dagen, hvor der er nogen hjemme. Så kan kaninerne få noget motion. Det er sundt for dem. Det er vigtigt at have en ordentlig havelåge, hvis man gør det. Ellers kan man risikere, at kaninerne hopper ud. Tænk hvilket ramaskrig, der ville være. Det ville børnene have svært ved at komme over.

Lav selv en kaninsikker havelåge

indgangMan kan vælge selv at bygge en ordentlig havelåge. Man kan også vælge at købe en. Hvis man selv vil lave en, er der mange muligheder. Der er dog også meget, man skal tænke over. Det er vigtigt, at havelågen passer til huset og haven. Den skal derfor have en stil, der passer til. Samtidig er det vigtigt, at kaninerne ikke kan slippe ud af det. Det vil sige, at der ikke må være nogen huller i den. Kaniner kan kravle igennem selv meget små huller. Hvis deres hoved kan komme igennem, kan resten af kroppen også.

Derudover bør lågen også være så høj, at kaninerne ikke kan hoppe over den. Kaniner kan hoppe meget højt. Man skal derfor bygge en høj låge. Hvis kaniner hopper op og får fat med forpoterne på lågen, kan de hoppe over den. Den bør derfor være meget høj.

Der er mange forskellige materialer, man kan bygge låger af. Det kan være træ eller metal. En simpel løsning er en låge, der er et gitter i en metalramme. Her er der ikke så meget arbejde.

Hvis man vælger en havelåge af træ, er der flere forskellige løsninger. Det kan være en låge i flet. For eksempel pileflet. Det giver et hyggeligt og naturligt udseende. Det kan også være, at man bygger en låge af planker. Der er dermed mange muligheder, når man skal bygge en kaninsikker havelåge.

Køb en god havelåge

Når man køber en havelåge, bør man gøre sig de samme overvejelser. Som hvis man skulle lave lågen selv. Kan kaninen komme igennem lågen? Og så hvis det bare er at stikke hovedet igennem. Kan kaninen hoppe over lågen?

Derudover er der selvfølgelig en masse praktisk. Hvilken vej skal lågen åbne? Hvilken lås håndtag vil man have? Og skal der være en lås?

Der findes mange steder, hvor man kan købe en havelåge. Det kan ofte betale sig at se på nettet. Der kan man få et godt overblik over, hvad der findes på markedet. På den måde kan man se hvad man ønsker. Både i forhold til stil og i forhold til kaninsikkerhed. Så kan man enten bestille den på nettet. Eller man kan køre ned i butikken og købe den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *