Forkæl dine fødder med Nike Free

Når man leder efter fritidssko, er der bare ingen over, ingen ved siden af, Nike Free. Det er over 10 år siden, at den første Free sko blev lavet af Nike, og siden har modellerne næsten kun overgået hinanden. Det er underligt når man ser på konkurrenterne. Der er flere sko, som er billigere; nogle har anderledes karakteristiske design; og helt andre giver mere støtte.

Så hvorfor er Nike Free det valg som de fleste træffer? Jo, hvis man ser bort fra flokmentaliteten, som dikterer, at når andre har det, får det mere værdi, så er der ved første øjekast det faktum at designet er lækkert. Og kan du ikke lide nogle af de mange designs som Nike har lavet? Jamen så må du selv give den som Sko-designer på deres hjemmeside. Her kan du bestemme næsten præcis, hvordan skoen skal se ud. Og ikke nok med det, så kan du faktisk også vælge hvilket stof dele af den skal laves af. Man kan som eksempel tage Flyknit, som er endnu en innovation, der har givet Nike endnu en konkurrencefordel. Flyknit er nemlig designet efter alle løbekunstens regler. Det er let, fleksibelt og lader samtidig foden ånde, hvilket betyder meget, når det bliver varmt. Samtidig gør fleksibiliteten at stoffet sidder træt til foden, og man har ikke følelsen af at man skøjter rundt i skoen, når man begynder at svede.

Tip: Køb sko billigst hos Footmall.

Ideen til Nike Free kom fra Stanford Universitet hvor atleter ville træne barfodet, for også at træne de små koordineringsmekanismer i foden. Derfor satte Nike trykmålere på fødderne af nogle testpersoner, og fandt den naturlige træd, som de derefter byggede der sko op efter. Dette førte til den ultra komfortable sko, som vi kender og holder af, og det har desuden sat sit præg på mange af konkurrenternes fodtøj. Når vi kommer ned til kernen, så er sko jo netop ikke bare fodtøj. Det er jo et image vi sender til omverdenen, og her formåede Nike at lade os sende en besked om, at vi er modebeviste, men med fart over feltet og en aktiv livsstil, som gør at vi har brug for de farverige, og komfortable Free sko. Man skal måske holde sig fra at kombinere skoene med et jakkesæt på arbejde i banken, men har man et arbejde, hvor man skal være aktiv, og konstant være på fødderne som sælger fx er skoene her uundværlige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *