Find de perfekte lamper til dagligstuen

Alle, der har indrettet en dagligstue, ved, hvor svært det kan være at finde de helt rigtige lamper til netop dette rum. Og det er der rigtig mange grunde til. Først og fremmest skyldes det, at netop dagligstuen – eller opholdsstuen om man vil – bliver brugt til mange forskellige formål, og de helt rigtige lampe passer naturligvis perfekt til alle disse forskellige gøremål.

De fleste mennesker bruger rigtig mange timer i deres dagligstue. Det er her sofaen er placeret, og det er her, der hygges med familien, spilles spil og læses bøger – og så er det selvfølgelig også her der ses film og tv-serier.

Derfor er netop dette rum ekstremt vigtigt for hele familien – og det betyder selvfølgelig også, at belysningen skal være optimal. Men netop de mange funktioner rummet har, gør det svært at finde en enkelt lampe, der lever op til alle behov. Derfor kan man med fordel vælge at sætte flere forskellige lamper op i opholdsstuen.

Lampe over sofabordet

6024pineapplekerdil212hvidRigtig mange foretrækker at have en lampe hængende over sofabordet. På den måde får de et godt lys i stuen, og det bliver muligt at læse, strikke eller løse kryds og tværs ved bordet. Men det er altid svært at beslutte, præcis hvor højt en pendel over sofabordet skal hænge. Hænger lampen for lavt, vil den genere udsynet til dem, man taler med eller til fjernsynet, og man risikerer at støde ind i lampen, når man rejser sig fra sofaen. Hænger lampen for højt, bliver lyset for skarpt, og så bliver det ubehageligt at sidde i sofaen i længere tid ad gangen. Derfor skal man altid have en til at sætte sig i sofaen, når man skal vurdere i hvilken højde, lampen skal hænge.

Lamper til læsehesten

Ynder man at læse eller nørkle med håndarbejde, når man sidder i sofaen, bør man supplere med strategisk placerede læselamper, der leverer den helt rette mængde lys. På den måde kan man nyde bøger og strikketøj uden at øge belysningen i rummet i en grad, der generer de øvrige tilstedeværende.
For at opnå den helt optimale belysning i en dagligstue bør man typisk have fire eller fem forskellige lamper i rummet, så belysningen altid er fleksibel og kan tilpasses de skiftende behov.

På den måde bliver det muligt for hele familien at nyde hinandens selskab uden at skulle gå på kompromis med de individuelle behov for belysning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *