Få hjælp af en psykolog i Lystrup og Egå

En psykolog kan hjælpe dig med mange ting, hvis du går igennem en svær periode i dit liv, eller hvis du har en sygdom, der kræver psykologhjælp. Selvom det kan være en stor hjælp at snakke med venner og bekendte om problemet, så kan der være brug for professionel hjælp med erfaring. Få hjælp af en psykolog som PsykologiPraxis i Lystrup og Egå.

tal ud

Hvad er en psykolog?

En psykolog er uddannet inden for psykologien. Indenfor psykologien arbejder man med, hvordan mennesker tænker, føler og agerer i forskellige situationer. En psykolog arbejder med menneskets psyke. For at få en bachelor i psykologi, skal du studere i 3 år. Derefter kan du tage en kandidat i psykologi oveni, der tager 2 år oveni. Indenfor psykolog kan man tage nogle specialuddannelser og specialisere sig inden for et bestemt område. Der findes de forskellige specialuddannelser. Det kan være klinisk børnepsykologi, klinisk neuropsykologi, pædagogisk psykologi, psykoterapi og mange flere. En specialistuddannelse tages efter den normale psykologuddannelse. Den primære metode indenfor psykologi er en samtale. I Danmark er det kun de, der har taget kandidatuddannelsen i psykologi, der må kalde sig psykolog.

Hvad kan en psykolog hjælpe med?

Der kan være flere grunde til at søge psykologhjælp. Man kan godt føle sig flov over, at man har brug for en psykolog. Men det er ikke noget at være flov eller skamme sig over. Alle kan få brug for hjælp udefra engang imellem. Det bliver mere og mere udbredt at gå til psykolog. I dagens Danmark, lever vi en typisk travl hverdag. Vi vil det hele, men på kort tid. Vi vil have en god karriere og et job, som vi elsker at stå op til hver morgen. Vi vil også have tid til at dyrke sport og fitness, så vi kan holde os i god form og få en flot figur. Vi vil have en dejlig familie med tid til kærestetid og leg med børnene. Oveni alt dette skal vores hjem se godt ud, og der skal være rent og pænt hele tiden, så det fremstår fra den bedste side for vores gæster. Derudover vil vi også have tid til at realisere os selv og have fritidsinteresser. Det kan være svært at få det hele til at hænge sammen, når alt dette skal presses ind i en hverdag. Derfor er der også flere og flere, der får stress i dag.

Du kan få brug for psykologhjælp som følge af en tragisk hændelse, sygdom, ulykke, store livsændringer eller sorg. Nogle gange kan man også gå at være trist uden egentlig at kunne finde en årsag til problemet. Her kan en psykolog hjælpe dig med samtaler og redskaber til at finde årsagen og løse problemet.

Nogle gange kan det være svært at få livet til at hænge sammen i en familie eller i et parforhold. Måske er kommunikationen ikke så god, og i har svært ved at nå ind til hinanden. Her kan en psykolog også hjælpe med at få jer på rette spor igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *