Få foretaget 4-hjulsudmåling i København og på Frederiksberg

Ejer du også en bil, eller gør din partner, og er det lang tid siden den er blevet tjekket? Så kunne det være en god idé at få foretaget en 4-hjulsudmåling, eller sporing – men hvad er det nu lige? Det lyder måske helt fremmed, eller teknisk, men helt konkret er det en måling der foretages, for at sikre at din bils hjul har den rigtige vinkel i forhold til det der er anbefales at producenten. Det kan f.eks. være, at du endelig er kommet af med vinterdækkene og har fået skiftet tilbage til sommerdæk, og vil sikre dig at din bil stadig er i top stand. Det anbefales at en 4-hjulsudmåling bliver foretaget af professionelle på et værksted, da de har det rette udstyr til at foretage målingen.

kia

I de fleste tilfælde går en 4-hjulsudmåling ”smertefrit”, og din bil er i god stand hvis du har passet på den. Men andre gange kan der være behov for at rette lidt op på bilen. Det kan nemlig godt være, at bilen ikke helt lever op til fabrikantens standarder, af den ene eller anden årsag. Hvis dette er tilfældet, kan den rettes op ved professionel hjælp, således at den nu lever op til fabrikkens tolerancer, og igen er god at køre i. At hjulene har den rigtige vinkel er vigtigt for at bilen kan bestå service på fabrikken, og derfor er det vigtigt at få tjekket op på det en gang i mellem.

Hvorfor er det vigtigt at få foretaget en 4-hjulsudmåling / sporing

Det er vigtigt at få foretaget en 4-hjulsudmåling / sporing af din bil, for at sikre sig, at der sker en ens slitage af dine dæk når du kører. På denne måde skal dækkene udskiftes samtidigt, og det giver en stabil bil at køre i. Det betyder altså, at hvis hjulene sidder korrekt, er der bedre komfort når du kører, og det er også økonomisk favorabelt i forhold til dækkene. Hvis hjulene sidder skævt, kan det desuden også føre til drift til den ene eller anden side, hvilket vil gøre det sværere at styre bilen når man kører. Dette kan derfor være farligt, hvis man ikke er klar over at man skal holde øje med, at bilen automatisk trækker lidt til den ene side, og det er heller ikke godt for bilens mekanik, hvis det forholder sig sådan.

Hvis du får foretaget en 4-hjulsmåling i København eller på Frederiksberg, kan de også tjekke om din bils ”caster” sidder korrekt; det er også en del af udmålingen, og en caster har til funktion at sikre sig at din bils stabilitet er på plads, samt at selvoprette efter sving. Hvis denne er beskadiget, eller hvis den sidder skævt, kan det have store konsekvenser for din bil; der kan opstå store stød fra vejbanen, og din bil vil trække skævt. Derfor er det altid bedst at være på den sikre side, og få foretaget en udmåling i ny og næ.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *