Effektiv afskærmning med markiser

En markise fungerer som afskærmning for både generende sollys og regn. Helt basalt er markiser udvendige solskærme lavet af kunststof eller lærred, som monteres på muren over et vindue, en altan og endda terrasser. Denne type solafskærmning ses ofte benyttet hos virksomheder med større arealer og dermed mange vinduer eksempelvis kontorer og på skoler, men de anvendes også af private.

Behold lyset

markiseEn af de store årsager til at man har vinduer er, at man på den måde kan give ekstra lys til sine rum. Det gælder uanset, om det drejer sig om et værelse, en stue, et klasseværelse eller et kontor. Med gode vinduer og vinduesplacering sikrer du dig et godt indeklima, mens der samtidigt spares penge på elregningen. Derfor er det vigtigt med en type solafskærmning, der ikke går på kompromis med det vigtige lys, som vi ønsker i vores rum. Til det formål trumfer markiser mange af de øvrige muligheder for at skærme for solen. Hvor du med eksempelvis persienner og andre typer gardiner holder det meste af sollyset ude, får du med markisser oplyst dit rum via reflekterende lys. Dermed bliver dine rum effektivt lyst op, mens du undgår de generende skarpe stråler, der eksempelvis blænder dig og besværliggøre dit arbejde, da du ikke kan se teksten på din skærm. Det samme gælder for de, der gerne vil kunne se, hvad der sker i deres TV i dagstimerne, hvor mange oplever, at de er nødsaget til at rulle gardinerne ned. Med markiser sørger du udover solafskærmning for, at temperaturen i rummet bliver til at holde ud selv på de varmeste sommerdage.

Udnyt altanen

Markiser kan også anvendes til altaner, hvilket giver større anvendelsesmuligheder. Dvs. at du med en markise over din altan kan være udendørs selv, hvis det skulle regne. Når sommeren står på, søger mange med rette tilflugt i skyggen, og her vil en markise over din altan give præcis den mængde skygge, der ønskes. Markiser bruges som en slags forlængelse af dit hus, når de anvendes til terrasser. Hvor andre måske anvender en parasol, vil man med en markise slippe for de generende standere, mens den ikke tager specielt meget plads, når den rulles sammen. Markiser er dermed en effektiv løsning til de, der ønsker at udnytte deres udendørs arialer lidt mere end normalt.

Vælg de rette markiser

Markiser er ikke blot markiser. Der er en lang række forskellige muligheder, som du kan vælge mellem, og som du vil have gavn af at sætte dig ind i før, at du fortager et køb. Du kan eksempelvis vælge mellem faldbomsmarkiser og svingarmsmarkiser, markiser med motor, forskellige størrelser og farver og meget mere. Hvilken, der bør vælges, afhænger af situationen. Prisen er naturligvis også en faktor, hvor en markise med motor eksempelvis er dyrere end en, der skal betjenes manuelt.

Andre typer for solafskærmning

Er markiser af en eller anden grund ikke den rigtige løsning, er der heldigvis andre muligheder. Der kan vælge mellem mange forskellige typer af gardiner, mens der kan anvendes parasoller til terrasser og andre udendørsområder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *