Du kan spare mange penge efter et energitjek

Hvis du bor i eget hus ved du, at der er mange udgifter på det månedlige budget der alle har med don bolig at gøre. Husleje, el, varme, renovation, vand, forsikring og mange andre ting. Én af de helt store poster på ovennævnte budget er varme. og elregningerne. Altså de udgifter der har med boligenergien at gøre.

Dette gør sig især gældende, når det drejer sig om et ældre hus og især et stort gammel hus, der er fuld af revner, sprækker, utætte vinduer og som ofte er rigtig dårligt isoleret. Det gamle udtryk med “at fyre for fuglene” gør jeg virkelig gældende for mange husejere. Stadigvæk, selvom der er meget mere fokus på energioptimering i 2015, er det et relevant problem for mange danske husejere i hele landet.

Udgifterne til opvarmning stiger

EnergitjekSammenholdt med at mange gamle huse er utætte og dårligt isolerede, så har de også et oliefyr som deres primære varmekilde. Som du nok ved, så stiger oliepriserne hele tiden, og det er kun en udgift der går i én retning: opad! Olie er et såkaldt fossilt brændstof. Det vil sige at det er én af jordens ressourcer som vi udnytter, men ikke en der dannes igen, når den er brugt. Med andre ord så pumper vi olie op ad jorden og fra havbunden, og det er olie jorden ikke producerer igen. Altså løber vi tør på et tidspunkt.

Med den industrielle udvikling – revolution – der er foregået de sidste 100 år, så har vi faktisk brugt en stor portion af de fossile brændstoffer som olie og kul og derfor løber vi tør indenfor en årrække. Dette har naturligt nok med markedskræfterne presset prisen opad – og jo mere vi løber tør, jo dyrere bliver olien.

Derfor skifter mange også oliefyr ud med andre varmekilder som f.eks. naturgas, solceller, vindmølleenergi eller noget tredje mere bæredygtigt. Om ikke andet, kan man købe et nyt oliefyr, der bruger langt mindre olie end et gammel af slagsen og hvor der er meget mindre spild.

Start med et energitjek

Du er formodentlig gået i gang med at læse dette fordi du enten er nysgerrig på emnet energitjek, eller fordi du rent faktisk har et konkret problem med at dit hus er alt for dyrt at varme op.

Inden man kaster sig over boligforbedringer og store økonomiske investeringer, så er det en rigtig god idé – ja det anbefales i den grad – at man begynder med at få foretaget et energitjek.

Ved et energitjek kommer der en energikonsulent ud til dit hus og laver en række tests og undersøgelser, der viser hvor det kan betale sig at sætte ind og faktisk kan han eller hun også lave beregninger på hvor mange penge du kan spare ved disse opgraderinger af dit hus.

Priserne starter helt nede under 3.000 kr. hvilket må siges at være en lille investering i det store billede.

Hvor kan jeg læse mere?

Hvis du vil blive klogere på energitjek og andre bolig- og energiøkonomiske emner, så kan vi varmt anbefale hjemmesiden Sparenergien.dk – hvor du både kan læse mere og hvor du også finder gode tilbud på f.eks. et energitjek.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *